Tips om slim en digitaal te werken
Door Seven de Groot | 24 juni 2021

Tips om slim en digitaal te werken

Bezig zijn met je boekhouding doe je natuurlijk liever zo min mogelijk. Daarom gaan we je leren hoe je de overgebleven zaken zo makkelijk en zo snel mogelijk kunt regelen!

1. Laat facturen automatisch naar je boekhouding sturen

Iedere administratie in Yuki heeft een eigen e-mailadres. Voor terugkerende inkoopfacturen van bijvoorbeeld je telefoonprovider, is het verstandig om het e-mailadres van je administratie door te geven, zodat de facturen automatisch in je boekhouding komen. Bekijk hier hoe je dit e-mailadres kunt opzoeken in Yuki.

De meeste e-mailproviders ondersteunen ook automatisch doorsturen. Zo kun je je e-mails vanuit je eigen mailbox gelijk naar de administratie sturen.

Controleer welke facturen er zijn binnengekomen in de boekhouding via de ‘Digitale post’ onder ‘Aandacht’ in de Yuki postbus. Zo voorkom je dat spookfacturen ongewild in je boekhouding belanden.

 

2. Scan bonnen met de Yuki app

Net een zakelijk diner gehad? Bonnen stuur je direct naar je administratie met de Yuki app. Bekijk hier hoe eenvoudig dat is. Download de app voor iOS of Android.

 

3. Al je documenten in de cloud

In het Yuki archief kun je onbeperkt documenten opslaan. Naast facturen en offertes kun je bijvoorbeeld ook andere documenten opslaan zoals prijsafspraken of algemene voorwaarden.
Als je met Google Drive of Dropbox werkt, kun je deze koppelen met Yuki om documenten aan te bieden ter verwerking. Zo hoef je niets dubbel te uploaden. Check hier hoe dit werkt voor Google Drive en hier voor Dropbox. Kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder.

 

4. Ben je veel onderweg?

Als je veel zakelijke kilometers rijdt, is het verstandig om een tankpas aan te schaffen. Het openstaande bedrag wordt periodiek afgerekend en je ontvangt een verzamelfactuur van al je tankbeurten! Scheelt weer een hoop bonnen scannen… Met een tankpas kun je vaak ook parkeerkosten betalen. Een parkeerapp is ook een goede optie.

 

Log in bij Yuki